Dossier zandwinning: BN&M content met transparantie college

BN&M content met transparantie van het college bij dossier over de zandwinning

 

beuningse-plas

Vanavond vond in de raadszaal van de gemeente Beuningen een spoeddebat plaats over de zandwinning in de gemeente Beuningen.

Het debat werd aangevraagd door leden van de Raad, naar aanleiding van het artikel in De Gelderlander getiteld: ‘Beuningen liegt over bijdrage Nijmegen aan zandtransport’.  De Nijmeegse Wethouder Zoetelief zegt in dit artikel: ‘‘Wij hebben geen enkele toezegging gedaan’’. Het bewuste artikel heeft de gemoederen de afgelopen dagen flink bezig gehouden. BN&M is positief gestemd over de reactie van 22 februari van het college van de gemeente Nijmegen, waarin afstand wordt gedaan van de uitspraken in voornoemd artikel. Nijmegen benadrukt daarin de positieve gesprekken die worden gevoerd, om tot een zo optimaal mogelijke oplossing te komen.

BN&M is content met de open en transparante houding van het college. In het debat van vanavond heeft het college openheid gegeven over de gang van zaken na het verschijnen van voornoemd artikel. BN&M heeft er vertrouwen in dat het college dit zware dossier naar een goed einde zal brengen. Het blijft van belang dat er goed naar de inwoners van de gemeente Beuningen wordt geluisterd en dat het college er alles aan zal doen om de zandwinning op 1-1-2020 van start te laten gaan om verdere financiële tegenvallers te voorkomen.

BN&M houdt vertrouwen en blijft het dossier kritisch volgen.

Comments are closed.