Legesverordening belemmert motivatie vrijwilligers

DE LEGESVERORDENING…

Deze week plaatste Virginia Bartels, de voorzitster van het Sint Nicolaas Comité in Weurt, een open brief aan alle inwoners van Weurt. Alweer enige tijd is zij druk bezig om van de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Weurt, een mooie happening te maken. Dit samen met een enthousiaste groep vrijwilligers. Het gegeven dat ook veel mensen van ‘buiten Weurt’ hier op af komen om dit alles mee te maken, geeft aan dat ze dit op een uitstekende wijze doen. De vele mooie herinneringen die door onze jonge inwonertjes worden gemaakt op deze dag zijn goud waard!

sinterklaas-weurtWat ook goud waard blijkt te zijn, is de vergunning om huis-aan-huis te mogen collecteren voor dit goede doel. Virginia Bartels stelt in haar brief dat zij € 88,80, de zogenaamde leges verordening,  aan de gemeente moet overmaken voor een ronde door het dorp. “U begrijpt dat mij dit als, voorzitter van het Sint Nicolaascomité, héél boos maakt” geeft zij te kennen en wij van Beuningen Nu & Morgen kunnen ons dit goed voorstellen.

Het zijn deze evenementen die onze kernen dat extra’s geven. In onze gemeente zijn we in de gelukkige omstandigheid dat vele vrijwilligers zich hiervoor willen inzetten. Die de schouders eronder zetten om onze inwoners een leuke dag te bezorgen. Ook het lokale bedrijfsleven verdient het om hierbij vernoemd te worden, aangezien zij dit vaak belangeloos ondersteunen. Dankzij hun allen gebeuren er mooie dingen!

Helaas is de rol van onze Gemeente Beuningen hierin wat minder ondersteunend. Het aanmoedigen van onze enthousiaste inwoners zou de insteek moeten zijn. Van een fikse rekening om te mogen collecteren gaat niet bepaald een motiverende werking uit. Zeker gezien de beperkte middelen om dit allemaal vrijwillig te organiseren.

Beuningen Nu & Morgen heeft de brief van mevrouw Bartels gelezen en we willen haar danken voor haar inzet en dit signaal. Het stoort ons dat de welwillende vrijwilligers in Weurt, en zeker ook Beuningen, Ewijk en Winssen hier tegenaan lopen bij het organiseren van deze belangrijke evenementen. Wij hopen van harte dat zij desondanks hun goede werk onverminderd voortzetten.

Dit beleid rondom leges verordeningen zal Beuningen Nu & Morgen aan de kaak stellen. Motiverend en ondersteunend, zo zou het moeten zijn. Wij genieten immers allemaal van al dat moois wat georganiseerd wordt in onze kernen. Wordt vervolgd!

Comments are closed.